18:45

Lillkyrka IF

Referat: Frövi IK - Lillkyrka IF

Tre poäng till Frövi
Redan i matchens första spelminut skapar vi ett farligt läge då vi kommer in i boxen i ett fint läge men inspelet vidare täcks och boll rensas bort. Minuten senare lyfter Erik in en boll i boxen men gästernas målvakt boxar bort bollen i duell med flera FIK:are. I 3:e spelminuten försöker Runa hitta fram med en boll mot Oscar J men en lillkyrkatå hindrar bollen annars hade det varit ett toppenläge. Minuen senare sticker gästerna upp i ett anfall men sista skottet fås inte till ordentligt och boll till inspark. FIK spelar till sig en hörna i spelminut 6. Ili slår hörnan och i andra våg hamnar bollen hos Erik som vräker iväg ett skott men målvakt i Lillkyrka räddar. I spelminut 8 lyfter Erik in bollen mot boxen, Johannes H tar ned bollen på bröstet och sedan hamnar bollen hos Ili som placerar in bollen i målvaktens högra hörn och FIK leder med 1-0. Två minuter efter vårt ledningsmål får vi nästa chans men skottet från Johannes G går utanför. I spelminut11 fälls Ili på offensiv planhalva och får med sig en frispark. Ili slår frisparken men skottet går utanför. FIK trycker på och spelar till sig en hörna i matchminut 14. Hörnan som slås från höger hamnar hos Wille som är nära att näta med nicken strax över ribban. Två minuter senare spelar Calle B en perfekt boll till Ili som kommer i ett bra läge men då kommer signalen för offside. I spelminut 17 gör Lillkyrka en farlig omställning som slutar med ett skott en bit utanför straffområdet. Skottet går mot mål men Ludde räddar. Minuten senare är det Frövis tur att skapa då Johannes G kommer i hög fart på höger kanten men inspelet går förbi alla. I samma spelminut spelar vi till oss en hörna som i andra våg blir farlig men bollen som är fri nära mål lyckas gästerna rensa. I matchminut 20 trycker FIK på och spelar en fin fotboll och när bollen hamnar hos Johannes G spelar han vidare till Erik som spelar vidare till Ili som tar några snabba och vräker iväg ett skott men gästerna lyckas täcka bollen innan den når målet. Lillkyrka får en chans då de lyfter in en frispark i boxen men FIK är med och rensar. Vi får med oss en frispark på offensiv planhalva efter en tuff tackling. Frisparken lyfts in i boxen och vi trycker på i både andra och tredje våg men får inte till avsluten. Vi fortsätter att ha mer boll en gästerna och bollen är mestadels på Lillkyrkas planhalva men får inte till de avgörande avsluten. I matchminut 28 lyckas gästerna göra en omställning och spelar till sig en målchans men sista skottet går en bit utanför. Nästa chans är Frövis och det är Erik som slår en långboll mot Johannes G som tar ned och trycker iväg en bössa men målvakt räddar. Lillkyrka skapar en ny chans i spelminut 32 som slutar med att Wille nickar bollen till en hörna som blir resultatlös. Nästa chans är även den Lillkyrkas men de tar inte vara på chansen. FIK gör direkt en snabb omställning och bollen hittar fram till Oscar J som spelar en stickare till Runa som komer in i straffområdet men målvakt är med på Runas avslut. I matchminut 36 får vi en hörna som slås mot Oscar J som får till en nick men bollen går strax över ribban. Två minuter senare är det Runas tur att få ett nickläge men nicken går utanför. Erik får ett bra skottläge i minut 40 men skottet täcks av ett lillkyrkaben. Minuten senare lyfter Lillkyrka in en boll i boxen med Ludde är med och boxar bollen. Minuten senare är det Frövis som skapar chanser men skott inne i straffområdet täcks. Sista chansen i första är Frövis men Ilis skott från snäv vinkel räddas av målvakt.
1-0 i FIK efter 45 min
Kevin får en jättechans att utöka vår ledning i andra halvleks första spelminut men målvakt räddar Kevins avslut i ett friläge. Nästa chans är även den Kevins men avslutande skott räddas. i minut 47 dras Ili i armen och vi får en frispark i ett väldigt fint läge strax utanför straffområdslinjen. Frisparken slås och i andra våg får Kevin chansen att skjuta iväg en halvvolley men målvakt är med och räddar. Lillkyrka rullar upp ett bra anfall i minut 51 men det blir aldrig någon farlig chans. Calle B lyfter in bollen i boxen i minut 52 men i duell med FIK:are boxar målvakt bort bollen. Nytt skottläge för Kevin i minut 53 men målvakt räddar. I matchminut 58 är vi väldigt nära att utöka ledningen då vi frispelar Kevin och Runa. Målvakt rusar ut och Kevin lyfter bollen över utrusande målvakt men bollen går mot bortre och blir för svår för Runa som prickar stolpen och sedan hittade domaren en offside. I minut 59 får Jonas ett fint volleyläge men målvakt är med och plockar ned bollen. I minut 60 gör vi 2-0 och det är Johannes H som placerar bollen i nät efter ett fint inspel av Ili. Två minuter senare kommer nästa frövichans med skottet går utanför. Kevin, Oscar J och Oscar H skapar en farlighet i minut 64 med målvakt gör en fin räddning på OH:s avslut. i minut 66 kommer 3-0 och det är Runa som blir målskytt efter att ha blivit frispelad av Ili. Runa satte bollen elegant i målvaktens vänstra hörn. I minut 72 spelar vi upp ett bra anfall då Ili spelar till Oscar H som spelar vidare bollen till Kevin som kommer med fart på högerkanten. Kevin ser att Anton kommer med fart inne i strafområdet men inlägget mot Anton hittar inte fram. I minut 74 rensar Ludde bort bollen och bollen hittar fram till Runa som kommer in i straffområdet men en ev. hand från en gästande back avstyr ett farligt FIK-läge. Eliot slår en fin passning till Kevin med kvarten kvar att spela men det kommer en avblåsning för offside - synd då det var ett toppenläge. Minuten senare rullar vi upp ett bra anfall och det är Runa som spelar till Kevis som passar bollen sidled till Eliot som sätter bollen i nät med domaren blåser av för offside. I minut 77 har Anton chans att sätta en balja med bollen går i stoplen. I samma spelminut får vi en hörna som Ili slår mot Oscar J som får ett bra nickläge men bollen över ribban. I minut 78 gör Runa sitt andra mål när han gör 4-0 efter ett fint framspel av Ili. I minut 83 får Filip med sig en hörna som slås av Ili. Bollen hittar fram till Runa som nickar in 5-0. Hattrick av Runa - härligt!. I matchminut 86 nätar Kevin och det står 6-0 och det är Runa som står för assisten genom att ha frispelat Kevin. Filip testar ett skott i spelminut 88 men målvakt räddar. Anton spelar fram Eliot i matchens sista chans men Eliots skott går över.
Ett starkt Frövi vinner rättvist och trots tennissiffror så skall vi ha med oss att bäst i gästerna var en nycket bra målvakt som storspelade.